In de zomer is er niets lekkerder in huis dan wijd openstaande ramen en deuren. In de winter denk je hier misschien wat minder snel aan, maar toch is het belangrijk om het huis lekker door te laten luchten. Het is heel gezond om frisse lucht binnen te krijgen, maar het kan ook vervelende insecten met zich meebrengen. En dat hebben we natuurlijk liever niet! Er zijn een aantal manieren waarop je kunt voorkomen dat er insecten binnenkomen. In deze blog geven we je een aantal handige tips.

Plissé hordeur

Een van de beste oplossingen om insecten buiten de deur te houden is het plaatsen van een hor. Heb je bijvoorbeeld een schuifpui die je graag openzet? Dan is een plissé hordeur ideaal, omdat deze naar dezelfde kant open schuift als je schuifpui. Maar een plissé hordeur kan geplaatst worden voor elke deur. Dus wat je wensen ook zijn, een hor(deur) zal de insecten zeker buiten houden. In de zomer ga je hier ook ontzettend veel plezier van hebben!

Planten en bloemen

Bij planten en bloemen moet je misschien meteen denken aan insecten. En er is ook een groot aantal bloemen waar het ongedierte maar al te graag op afkomt. Toch zijn er ook veel planten die juist een afstotende werking hebben. Kies bijvoorbeeld voor citroengeranium, citroenmelisse, eucalyptus, pepermunt of lavendel om muggen buiten te houden. Zet dus een paar van deze planten op je vensterbank. Het ziet er niet alleen gezellig uit, maar het werkt ook nog eens insectenwerend!

Geen etensresten

Veel insecten zijn gek op zoetigheid, zoals etensresten. Heb je gegeten? Ruim de tafel dan goed af en verwijder kruimels met een doekje. Ook schillen van fruit moet je zo snel mogelijk weggooien in een afgesloten vuilnisbak. En restjes van frisdrank spoel je natuurlijk meteen weg. Zorg er bovendien voor dat er geen stilstaand water achterblijft in je dakgoot. Dit is namelijk de plek waar muggen het liefst hun larven leggen.

Openingen en schuilplaatsen verwijderen

Insecten willen de winter ook lekker droog doorkomen, en gaan daarom op zoek naar schuilplaatsen. Daarom is het belangrijk om heel je huis na te lopen en schuilplaatsen te verwijderen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan regenpijpen, brandhout, vuilnisbakken, planten en herfstbladeren. Ook openingen in het huis moeten worden gedicht om ervoor te zorgen dat er geen insecten naar binnen kruipen. Controleer afdichtingen rond de deuren en ramen en vervang het hout van de dakrand wanneer het gaat rotten.