Plisségordijn – ook wel “honingraat gordijn” genoemd – zijn de perfecte keuze voor minimalistische, verfijnde interieurs. Plisségordijnen zijn ontworpen om geluid te absorberen, lucht op te vangen voor energie-efficiëntie en lichtspleten te verkleinen voor een heldere, schone en eigentijdse uitstraling. Hier zijn 8 redenen om van deze verbluffende en functionele raamdecoratie te houden:

Privacy en lichtbeheersing

Met Plisségordijnen heeft u volledige controle over privacy en lichtregeling. Het ontwerp is zo ontworpen dat een goed geïnstalleerd plisségordijn aan het raam past – behaaglijker dan elke andere raamdecoratie. Het resultaat is een minimale lichtspleet tussen de dorpel en de kap.

De TopDown BottomUp en SunUp SunDown systemen bieden ongeëvenaarde privacy en lichtregeling. Met een TopDown BottomUp gordijn kunt u het gordijn van boven of onder openen. De SunUp SunDown geeft u de flexibiliteit om precies zoveel licht binnen te laten als u wilt.

Geluidsabsorptie

Plisségordijnen zijn ontworpen om geluid dat door de deur of het raam binnenkomt op te vangen. Deze innovatieve eigenschap kan worden toegeschreven aan het ontwerp van plisségordijnen, omdat het geluid wordt opgevangen in grote celkanalen. Dit maakt plisségordijnen een bijzonder populaire optie voor kinderkamers. Het maakt niet uit in welke kamer van uw huis u ervoor kiest om plisségordijnen te installeren, het resultaat is een stiller huis….. en wie wil dat niet?

Energie-efficiëntie

Net zoals ze geluid opvangen, vangen plisségordijnen ook lucht op bij het raam of de deur in hun grote celkanalen. Deze functie verhoogt de isolatie in huis door te fungeren als een barrière tussen buiten en binnen. Energie-efficiënte plisségordijnen helpen het warmteverlies of, omgekeerd, de warmtewinsten te verminderen. Dit betekent een lagere elektriciteitsrekening!

Slanke vormgeving

Zoals hierboven besproken, passen goed geïnstalleerde plisségordijnen strakker op het raam dan elke andere raambekleding. Ook de hoofdrails van de plisségordijnen zijn onopvallend. Wanneer ze volledig open worden getild, stapelen de celwandkleuren zich strak tegen de hoofdrail aan, zodat u een onbelemmerd zicht heeft op uw raam. Bovenop de slimme techniek kunt u met de plisségordijnen kleurencollectie kiezen uit stijlvolle stoffen die verschillende niveaus van privacy en lichtbeheersing bieden. Als u wilt dat het natuurlijke licht naar binnen stroomt naar uw huis of kantoor, is er een scala aan onderscheidende lichtfilterpatronen. Omgekeerd, als u zich zorgen maakt over mensen die in uw huis zien, of als raamdecoratie wilt die de hoeveelheid licht die binnenkomt beperkt, zijn er veel verduisterende cellulaire schaduwpatronen om uit te kiezen.

Flexibele toepassingen

Plisségordijnen kunnen in bijna elk deel van uw huis worden gebruikt. Plisségordijnen zijn ideaal voor glazen schuifdeuren en grotere ramen. Plisségordijnen zijn ook een geweldige raamdecoratie voor dakramen. Als u oneven gevormde vensters in uw huis heeft, kunnen plisségordijnen worden aangepast om bogen en trapeziumvormige vensters te plaatsen.

Motorisering en draadloze toepassingen

Bijna plisségordijn is compatibel met een koordloos liftsysteem of met een gemotoriseerd liftsysteem. Motorisering en draadloze toepassingen bieden een verscheidenheid aan voordelen – waaronder gemak, veiligheid en schoonheid. U kunt zelfs uw gemotoriseerde plisségordijnen koppelen aan een zonnebatterijpakket, om echt het beste in energiezuinige raamdecoratie te hebben.

Veiligheid voor kinderen

Blootgestelde koorden vormen een wurgingsrisico voor kleine kinderen. Tegenwoordig wordt er proactief gewerkt aan het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die het risico van wurging verminderen. Het aanbod van draadloze plisségordijnen is Best for Kids gecertificeerd. We moedigen huiseigenaren met kinderen sterk aan om alleen snoerloze plisségordijnen te kopen.

Dubbel omhoog

De collectie van plisségordijnen biedt enkelcellige of dubbelcellige plisségordijnen. Zoals de naam zou impliceren, bieden de dubbelcellige honingraten in wezen een extra laag cellen om het isolerend vermogen van uw plisségordijnen verder te verbeteren. De meerderheid van de huiseigenaren kiezen voor een eencellig honingraatpatroon, maar dubbelcellige patronen zijn een goede keuze in vooral gematigde gebieden.